anyák napi

elvittem anyát anyák napja alkalmából az Experidance Nagy Nemzeti Imázsgiccs Fergeteges c. darabjára.

hiba volt.

az első 10 percben lenyomták a kék duna keringőt + a magyar táncokat (amitől teljesen ledermedtem), és a dramaturgia végig maradt ezen a vonalon. a 2. felvonás alatt úgy 8 percre magamhoz tértem (amikor végre elhallgatott a zene és csak tánc volt), de az össztánc a végén a M_ost kezdődik a..._ lakodalmas megaslágerrel a 100 tagú cigányzenekar prezentálásában,  a lábával dübögő, fütyülő, éljenző ÉS állva tapsoló közönséggel, na az egy élethosszigos traumatikus élmény volt - vagyis inkább az a rádöbbenés, hogy baszki, erre tényleg van igény.

ráadásul anya sose' fogja megtudni (mert nem olvas eztettemet), hogy nem is a jegy volt az igazi ajándék, hanem az, hogy nem rohantam ki sikítva a nézőtérről 5 perc után.


a golyók meg virág helyett lettek.

avokádós csokitrüffel

avokádós csokitrüffel

hozzávalók

  • 1 kisebb avokádó
  • 5 dkg étcsoki (75%-osat használtam)
  • 1 tk méz
  • kakaópor, tört mogyoró a burkoláshoz

know-how

  1. a csokit vízfürdő felett megolvasztottam (egy nagyobb lábasba vizet forraltam, erre ment egy kisebb lábas a csokival).
  2. az avokádó húsát villával összetörtem és hozzáadtam az olvasztott csokihoz, a mézzel együtt és a késes aprítómban simára kevertem.
  3. a masszát legalább 30 percre a mélyhűtőbe tettem.
  4. a kihűlt masszából 2 centis golyókat csináltam (ez nem volt triviális egyáltalán, lévén a massza a kézmelegtől pillanatok alatt megolvadt - a kakaósnál a kézre tapadt kakaópor ezt elég jól orvosolta, a mogyorósnál viszont figyelni kell, hogy ne kerüljön a golyóra kakaópor, mert akkor a mogyoró nem nagyon fog ráragadni)
  5. evésig mélyhűtőben tartandó.
  6. variálásnak lehet beletenni fahéjat, chiliport, aszalt meggyet ledarálva, egész mogyorót, vagy kinek mi jut még eszébe.

forrás

avo chocolate truffles

a kis fekete Lantos Judit - szokás szerint.

avo chocolate truffles