apa, kezdődik

ma, amikor 75 perc alatt sikerült az elmúlt 4 évet lepakolni, átnézni és szortírozni a konyhaszekrény tetejéről (ami úgy a lakás 1/100-ad részét fedi le), majd 2 körben le is hurcoltuk a kidobandó ez-azt a szelektív kukákhoz a 3.ról, először gondoltam bele igazán, hogy hogy a p*csába lehet ennyi szart felhalmozni 4 év alatt ez a lakás-összepakolás és -tovaköltöztetés dolog talán mégsem fog lezajlani egy délelőtt alatt.

ui. még 5 napig van konyha, ebből viszont 3-at házon kívül töltünk, a többit meg pakolással, úgyhogy elég valószínűnek tűnik, hogy a továbbiakban teszkós készkaja lesz, amit nem fogok fotózgatni - vagyis nem lesz itt semmi egy darabig, az élményeken kívül.

kókuszcsók

kókuszcsók

hozzávalók

  • 40 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg cukor
  • 6 dkg liszt
  • 20 dkg tojásfehérje*

know-how

  1. *a tojásfehérjét 2.5 dkg/tojással számoltam. az eredeti recept ennek a felével dolgozik, nekem annyitól még gyakorlatilag porzott a kókuszreszelékem, ezért dupláztam (meg azért, mert vettünk egy flakon tojásfehérjét, amiben szerintem legalább 20 tojásnyi adag van).
  2. a kókuszreszeléket összekevertem a cukorral és a liszttel, majd fokozatosan hozzáadtam a fehérjét.
  3. diónyi darabokat formáztam belőle (ez elég macerás művelet volt, nem nagyon állt össze gombócokká, csak erősen összenyomva - ettől viszont elég tömör sütik lettek belőlük a későbbiekben), és 170 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütöttem.
  4. (lett volna hozzá egy citromkrém is, ami nem sikerült valami jól. na, jó, sehogy nem sikerült. de magában is jó ez a cucc, higgyétek el, feleim.)

a recept egy tavalyelőtti Éva Adventből származik, és nem valami pörfikt. de utánaolvastam és legközelebb először kicsit megpirítanám a kókuszreszeléket, a fehérjét felverném lágy habbá, majd hozzáadnám a cukrot és kemény habot vernék belőle - ebbe a kemény habba forgatnám bele a megpirított kókuszreszeléket - innen meg már minden menne az eredeti leírás szerint.

coconut macaroon

coconut macaroon