pizsama

a tavalyi nyárból kiindulva teljesen nyugodtan hajítottam ki a túlsúlyos bőröndből 2 nyári gatyát, még el is magyaráztam magamnak, hogy Budapestről mindig melegebbnek hiszem Írhont, és hogy tán inkább még egy pulóvert kéne magamra aggatni másnap reggel, nem nyári göncök felett busongani.

erre: mióta visszajöttem m-e-l-e-g van, izzadás, éjszaka nyitott ablaknál alvás nyári (!!!) takaróval, sőt trikó és mezítláb (is lenne, ha nem lennének otthon a készleten levő nyár szandáljaim).

meg a futás este.

van a futógatya. hosszú és meleg.

vannak a jobbnál jobb felsők, lélegeznek, vizet vezetnek el, öntisztulnak ÉS hosszú ujjúak. ezekben biciklizek otthon télen.

könnyen belátható, hogy ezekben 25 fokban a futás sok minden, csak nem komfortos, úgyhogy ma váltottam: a helyi occsóbót téli szuperakciójában vett hálóruhát rángattam magamra, annak legalább rövid a nadrágja meg póló van hozzá (beautiful felirattal, hát na), még ha minden szembejövő előtt világos is volt, hogy én most tulajdonképpen pizsamában szelem át a várost. (valószínűleg azért száguldottam úgy, mint még soha, hogy ezt minél kevesebben realizálják. az elképesztő mennyiségű km.re viszont nincs magyarázat - azóta se értem.)

cukkinis halfasírt paradicsom-salsával

cukkinis halfasírt paradicsom-salsával

hozzávalók

  • 25 dkg vegyes haldarab (fishpie-hoz valót vettem, van benne füstölt és nem füstölt, rózsaszín, fehér és sárga színű, hogy teljesen egzakt legyek - de bm folyami hal is jó)
  • 27 dkg cukkini, reszelve
  • 10 dkg zsemlemorzsa + még egy kevés a hempergetéshez
  • 2 tojás
  • só, bors, kakukkfű
  • olaj a sütéshez
  • paradicsom, uborka, újhagyma a salsához

know-how

  1. a halhúst a szuper késes aprítóban ledaráltam, hozzáadtam a cukkinit, a tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható, de nem túl kemény masszát kapjak. sóztam (2 csapott teáskanál ment bele kb.), borsoztam, fűszereztem és 10 percig állni hagytam.a masszából diónyi golyókat formáztam és forró olajban kisütöttem. (ami továbbra sem megy nekem, úgyhogy legközelebb a sütővel próbálkozom.)
  2. a salsahoz összedaraboltam a zöldségeket.
  3. egy mini befőttesüvegben 2 ek olívaolajat 1-1 tk balzsamecettel és juharsziruppal, meg egy kis sóval összeráztam (az arányok szerintem pont jók, csak szorozni kell őket, ha többre van szükség) és ráöntöttem a zöldségre.

coctail tomatoe tomatoe salsa